New Open Positions as SNF Open Access Ambassadors!

***********

Das Thema Open Access beschäftigt die Wissenschaft. Der SNF setzt sich für den freien Zugang zu Publikationen ein, die aus seiner Förderung hervorgehen. Um Open Access voran zu bringen, sind jedoch vor allem die Forschenden wichtig. Um den Bemühungen des SNF im Bereich Open Access auch eine Stimme aus den Fachgemeinschaften zu geben, sucht der SNF deshalb Open Access Botschafterinnen und Botschafter.
Aus Sicht des SNF ist es entscheidend, auch Nachwuchsforschende für diese Aufgabe zu gewinnen.

Wer möchte Open Access Botschafter/in werden und sich für das Thema einsetzen?
Bei Interesse bitte ein Mail senden an president@actionuni.ch mit folgenden Angaben:

Name:

Position:

Hochschule:

2-3 Sätze, warum Du Open Access Botschafter/in werden möchtest.

Deadline für Bewerbungen ist Sonntag der 9. September 2018

Bei mehr als 3 eingegangenen Bewerbungen wird der Vorstand von actionuni eine Wahl treffen, basierend auf Diversität bezüglich:

• Schweizer Hochschulen
  • Geschlecht
  • Position (PhD, PostDoc, Wissenschaftliche Mitarbeitende, etc.)

**********

The Swiss National Science Foundation (SNF) is searching for Open Access Ambassadors. These ambassadors represent researchers who are systematically supporting and forging ahead with open access, thereby setting an example for others to emulate. The ambassadors will be spotlighted in the context of the information campaign through various activities and will be deployed flexibly. Please find more details in the attachment.

As the SNF stands for diversity, they would like to have researchers at various stages represented. Therefore, they asked actionuni to name 2-3 ambassadors.
Who wants to become an Open Access Ambassador and perform various tasks from active participation in events to taking questions from the media?

Everyone who is interested should mail to president@actionuni.ch and explain/tell shortly their:

Full Name:

Position:

Swiss higher education institution (Swiss cantonal universities, Federal Institutes of Technology, Swiss Universities of Applied Sciences or Swiss Universities of Teacher Education):

2-3 sentences why you are interested in becoming an Open Access ambassador

Applications can be written in German, French or English.

Deadline for applications is Sunday, the 9th September 2018

In case there are more than 3 applications, the actionuni board will make the decision based on the diversity of:

• All Swiss higher education institution
  • Gender
  • Positions (PhD, Post-Doc, research staff, etc.)
  • Motivation

Open Access 2020 Factsheet für Botschafterinnen und Botschafter (PDF, 68 KB)

Open access 2020 Factsheet for ambassadors (PDF, 65 KB)

Open Access 2020 Factsheet ambassadrices/ambassadeurs (PDF, 72 KB)